kozijnen voor raam en deur

Kozijnen zijn onlosmakelijk verbonden met deuren en ramen. Betrekkelijk onopvallend maar broodnodig. Maar met kozijnen kun je ook kleur aan je huis geven. De juiste afstemming met de gevel en de dakbedekking complementeren de uitstraling van uw woonhuis. Het soort materiaal van kozijnen geeft niet alleen een bepaalde sfeer aan uw huis, maar bepaalt ook de mate van onderhoud voor in de toekomst. Maar denk bij kozijnen ook aan raamdorpels, leverbaar in keramiek, beton, natuursteen en aluminium.

Kozijnen zijn leverbaar in diverse materialen:

  • hout
  • kunststof
  • aluminium

Factoren die bij de materiaalkeuze een rol spelen zijn onder meer de afmetingen, sterkte, duurzaamheid en toepassing. Maar ook economische overwegingen spelen een belangrijke rol. Aluminium en kunststof kozijnen zijn bijvoorbeeld goedkoper in onderhoud dan hout. Maar hout kunt u in de loop der tijd ook weer een andere kleur geven. Neem deze factoren mee bij uw keuze.
De keuze tussen hout, aluminium en kunststof hangt af van de levensduur, onderhoud, kosten en ook van uw smaak. Bij kozijnen kan geen milieuvoorkeur worden uitgesproken voor hout, aluminium of kunststof. De verschillende materialen hebben elk hun eigen plus- en minpunten.