Energieneutrale woning

Een energieneutrale woning is een doorontwikkeling op een passieve woning (passiefhuis). Een energieneutrale woning wordt met gebruik van hoogwaardige materialen en technologische innovaties volledig energieneutraal gebouwd. In principe komt het er op neer dat het totale energieverbruik van de woning gelijk is aan de hoeveelheid door de woning opgewekte energie.

Energieneutrale woning is zelfvoorzienend

Verwarming, verlichting, ventilatie, zonnecollectoren en zonnepanelen en de multimedia worden via een centraal besturingssysteem bediend. Bij een energieneutrale woning onttrekt een lucht-water-warmtepomp warmte aan de buitenlucht en zet deze om naar warmte voor het verwarmen van de woning. Andersom zorgt de pomp in de zomer voor een aangename verkoeling. De zonnecollectoren en –panelen voorzien de energieneutrale woning van aanvullende energie.

Energieneutraal bouwen is echter vandaag al mogelijk!

De extra investering die voor een energieneutrale woning nodig is, zal u meevallen. De terugverdientijd door de besparingen op energiekosten zijn naar verwachting ca. 10 jaar – 12 jaar. Stelt u zich eens voor dat de zonnepanelen zich terugverdiend hebben. U heeft dan gratis stroom. De waardeontwikkeling van uw toekomstige woonhuis zal hierdoor ongetwijfeld zeer gunstig worden beïnvloed!

Middels Europese wetgeving dienen vanaf 2020 alle nieuwbouwwoningen energieneutraal gebouwd te zijn.